Lyngby Håndboldklubs Historie

Lyngby Håndbold Klub (LHK) blev stiftet den 3. maj 1923, og har således eksisteret i 100 år i 2023.


Lyngby HK 100 års jubilæumsskrift


Klubbens historie starter i Lundtofte, hvor nogle friske mænd besluttede, at de ville starte deres egen idrætsklub. Det skete den 3. maj 1923, og stifterne var Ove Hansen, Harald Jensen, Egon Werther, Werner Rasmussen, Ingemann Hansen og Ove Jørgensen.


Klubben startede som en atletik klub, hvor al træning foregik på Lundtofte Flyveplads, men i 1932 lykkedes det klubben at få en bane i Lundtofte. I 1942 skete der en forvandling i atletik klubben, da håndbold også kom på programmet, det skete på et initiativ af Sv. Aage Petersen, og der var hurtigt over 50 håndboldpiger i klubben. Forholdene var ikke som vi kender dem i dag, dengang var der ingen omklædningsrum tilknyttet stadion, så pigerne måtte klæde om i et soveværelse.


Efter krigen i 1945 begyndte man så med herre og børnehåndbold, og det blev en stor succes, hvor de forskellige hold vandt mange sjællandsmesterskaber. I 1949 flyttede man til Lyngby Stadion, og i 1952 skiftede foreningen så navn til Lyngby Håndbold Klub.


Lyngby Håndbold Klub har per dags dato ca. 440 medlemmer. Endvidere har klubben omkring 70 frivillige ledere og trænere, som blandt andet er med til at skabe den rivende udvikling, vi oplever i øjeblikket.